Printed Circuit Board Assembly & PCB Design SMT Electronics Assembly Manufacturing Forum

Printed Circuit Board Assembly & PCB Design Forum

SMT electronics assembly manufacturing forum.


Help CP40CV Contactors Not Engaging, Safety Relay K1 K2 not on?

Views: 6361

#86066

Help CP40CV Contactors Not Engaged,Safety Relay K1 K2 not on? | 31 December, 2020

I Changed old parts to New Parts for: All 5 Magnetic Contactors, Circuit Breaker/Protector 1, I/O Switch housing + contact blocks, both 12v and 110v relays. Still CP40 contactors won't engage after I/O Switch is pressed, G9D-301 Safety Relay Power Led ON, but K1 and K2 Green Leds Off ?! Even changed out the MVME board and IO Dpram boards. Running out of solutions, can someone help ? Thanks !!!!

reply »

#86129

Help CP40CV Contactors Not Engaged,Safety Relay K1 K2 not on? | 17 January, 2021

check cable connections on front/rear feeder IF boards

Attachments:

reply »

#86130

Help CP40CV Contactors Not Engaged,Safety Relay K1 K2 not on? | 17 January, 2021

and i dont know where this image came from...

Attachments:

reply »

#86131

Help CP40CV Contactors Not Engaged,Safety Relay K1 K2 not on? | 17 January, 2021

Thanks for replying Bukas...few days prior we found out it was the conveyor IF board. Changed it, all the contactors now engage. But now have these errors:

Opened [SYSTEM] file is created by #1 machine.

No command resonse from handler. (0x1000)

Loading SYSTEM data to DPRAM is failed.

No command response from handler. (0xffff)

Open to your recommendations....

Attachments:

reply »

#86134

Help CP40CV Contactors Not Engaged,Safety Relay K1 K2 not on? | 18 January, 2021

have you tried just cleaning connectors prior to IF board change? maybe it was just bad connection, that is main issue with machines in my experience.

Attachments:

reply »

Conformal Coating Machine under 40000

24h pcb prototype and assembly