Electronics Forum: alarm (Page 1 of 26)

Servo alarm X2-axis (FIP-3)

Electronics Forum | Mon Oct 10 15:24:15 EDT 2005 | zl3vlf

Hello to all! Our Fuji FIP-3 placement machine has come up with a servo alarm (X2-axis) whenever we try to run the machine. The manuals don't go into a lot of detail as to the cause of this problem, but there is plenty of information on what the X2

Servo alarm X2-axis (FIP-3)

Electronics Forum | Tue Oct 11 08:54:18 EDT 2005 | jdengler

-Are you running a program that worked before or is it a new program? -Is there any reason to suspect that the proper has been edited between working and error condition? Jerry

Servo alarm X2-axis (FIP-3)

Electronics Forum | Tue Oct 11 15:30:28 EDT 2005 | Dave

Hi Jerry, I thought the same so tried running other programs that are known to work on the IP-3 but still no joy. I shall try Alan's suggestion with cleaning the linear scale and see what happens. Thanks!

MPM UP2000 alarm

Electronics Forum | Wed Oct 20 03:56:19 EDT 2010 | michaellaw

Hi, Some idea for you to troubleshoot: *It could be the motor problem,check all motor power,after ON power to m/c,the motor should be engaged. *stepping driver spoil

MPM UP2000 alarm

Electronics Forum | Fri Oct 22 03:32:58 EDT 2010 | bullyparade

Hi all, could solve the problem already - however thanks for your advices! The problem was caused by a defective relais (loose contact - just resoldered it) in the relatetd circuit.

Servo alarm X2-axis (FIP-3)

Electronics Forum | Mon Oct 10 22:56:13 EDT 2005 | Alan.

Dave, it could be that you have some dirt or grease on the linear scale for the X-axis. Try getting into the rubber shield with a soft brush or perhaps a spray. Threebond Super Cleaner 6602 is very good for this purpose as it cleans and dries w

Servo alarm X2-axis (FIP-3)

Electronics Forum | Tue Oct 11 18:21:36 EDT 2005 | stepheniii

Does it do nozzle changes at a different speed than the programs? It's been a while since I worked on these beasts. I"m wondering if it can handle slow speeds but at full bore it can't handle it. Maybe try one part with everything set to slow speed

MPM UP2000 alarm

Electronics Forum | Thu Oct 21 11:15:00 EDT 2010 | jorge_quijano

Do you know in which axis the problem occurs? usually when "hardware limit error" shows is because one of the axis touches the sensor of the limit, this is to prevent the mechanism hit something, If you machine is used, you can check if there is a mi

Servo alarm X2-axis (FIP-3)

Electronics Forum | Thu Oct 13 14:09:44 EDT 2005 | rcanten

If there is no option to send the proper data to the MTU it sounds like your line editor is configured incorrectly. You will still be able to send programs and the such but like you said you would never notice it until you had to send the proper back

MPM UP2000 alarm

Electronics Forum | Wed Oct 20 11:14:55 EDT 2010 | swag

I hope you're fixed by now but my advice is to pull all connectors from drivers and reseat. Also, reseat connectors in I/O area + I think there's some cards that relay power to various axis in this area. Reseat all connectors. From my experience,

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next

alarm searches for Companies, Equipment, Machines, Suppliers & Information