Electronics Forum: initialize (Page 1 of 89)

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Sun Jan 02 11:41:54 EST 2011 | ev

First we get a "transducers out of sync" error which can be corrected when we go to the "reinitialize hardware" option in the Utilities menu. However, when it fails to initialize the error is "Xfan not working".

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Mon Jan 03 09:36:02 EST 2011 | markhoch

There is a fan on the upper rear of the machine that has to be running for the machine to initialize. i suggest lifting open the top and check the operation of the cooling fans.

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Tue Jan 04 15:11:57 EST 2011 | ev

The Xmotor tests just confirms that the hardware did not initialize.....unless I am looking at the wrong menu. I have external fans on the booster board and the X motor on the back of the machine as well as one blowing directly into the computer box

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Tue Jan 04 10:06:51 EST 2011 | ev

Thanks anyway.

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Thu Dec 30 16:10:37 EST 2010 | ev

Seasons Greetings to all. Here's hoping for a great 2011. I have a Mydata TP11-UFP that won't initialize on start up. Hence we can't run production. Has anyone seen this problem? Do you have any suggestions.

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Thu Dec 30 16:41:48 EST 2010 | dyoungquist

Hi Ev, We are running a TP9-2 which should be very similar to your TP11-UFP. I need a little more information to be able to help. Is it failing on the initialize hardware step? Or is it a different point in the start up sequence that it fails? Wha

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Mon Jan 03 09:39:34 EST 2011 | dyoungquist

We have gotten various errors that I have had to troubleshoot over the years. However, I have not seen an "Xfan not working" error. I do not know what would be causing that. Sorry.

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Tue Jan 04 10:05:41 EST 2011 | ev

Checked that out but all fans are running. It seems to be a heat issue. I was able to get it going the next time I started a shift.

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Tue Jan 04 14:06:58 EST 2011 | cyber_wolf

First I would confirm that both of your X-motors and transducers are working through the service menu. After that start looking at the big power booster on the back of the machine.

Mydata TP11-UFP won't initialize

Electronics Forum | Thu Jan 06 13:56:46 EST 2011 | ev

Thanks for this detail. The X wagon responds as per the instructions here so I'll give the cables a good inspection.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next

initialize searches for Companies, Equipment, Machines, Suppliers & Information

Large PCB Dispensing System

Wave Soldering 101 Training Course
2021 IPC Certification Training Schedule

High Precision Fluid Dispensers
PCB Inspection services

Outstanding liquid dispensing and UV curing, all within one platform, watch the video.
Sell Your Used SMT & Test Equipment

Software for SMT placement & AOI - Free Download.