Electronics Forum: motor timeout mydata fiducial (Page 1 of 2)

Mydata My9 X MOT motor timeout

Electronics Forum | Sun Jun 12 01:38:47 EDT 2022 | mikevb

I'm having a problem with my Mydata My9 pick and place. Basically whenever I try to run the placement calibration program or try to have the machine find fiducials, or basically anything with precision, the machine displays a X MOT motor timeout erro

Mydata My9 X MOT motor timeout

Electronics Forum | Wed Jun 15 19:46:15 EDT 2022 | mikevb

Hey All. I figured it out. It turns out that the problem was simply a loose coupler on the x wagon motor transducer. I had only checked one screw in the past but the other screw was apparently loose as well.

Mydata My9 X MOT motor timeout

Electronics Forum | Sun Jun 12 01:44:59 EDT 2022 | mikevb

I forgot to mention that I've measured and adjusted the cog play on the x axis and so it is within range, if that applies.

Mydata My9 X MOT motor timeout

Electronics Forum | Tue Jun 14 15:59:25 EDT 2022 | mikevb

Thanks! I just needed a response like that. I will do all that, and if it's still an issue, I'll change the x wagon encoder right? There are three encoders on the x wagon though? The white one on the x carriage, the white one on the x belt drive mo

Mydata My9 X MOT motor timeout

Electronics Forum | Tue Jun 14 15:02:13 EDT 2022 | glasscake

Start with fundamentals: Disconnect, clean and reconnect all inner connections, bulk heads, ext. Disconnect, reconnect all connections at the controller. Check wiring harness for conductivity. Clean everything appropriately, lube ways, balls screws

Mydata My9 X MOT motor timeout

Electronics Forum | Tue Jun 14 16:23:22 EDT 2022 | glasscake

Cant put a finger on it being an encoder that was just a single possibility. You can always hook up a scope to the encoder and see if they are working appropriately. I would look through the machine's utilities and see if there is some debug or more

MyData error

Electronics Forum | Thu Aug 14 13:49:26 EDT 2014 | dyoungquist

Motor control MSETDYN -> Initiate axis C -> Centering jaws 156 -> Motor timeout Did not reach specified position Hardware problem Looks like you have something wrong with the movement of your centering jaws.

Mydata (TP9-2U) problem

Electronics Forum | Tue May 07 12:30:30 EDT 2013 | shankar2013

We are having a problem with our Mydata TP9-2U where the machine shuts down during a job with this message seen on the service monitor -- F-MOT1-26/156:MOVFI: MOTOR TIMEOUT Has anybody seen this problem?

MYDATA HYDRA Z/156 error on Hardware Intialization.

Electronics Forum | Tue Mar 03 12:36:14 EST 2020 | tomdegas

I cleaned and re-greased everything on the Hydra head and I even changed the motor and encoder and it still gives me the timeout error Z/156. Where do I look now? My machine has been down now for 3 weeks.

Mydata (TP9-2U) problem

Electronics Forum | Tue May 07 13:51:51 EDT 2013 | shankar2013

acceleration is set to lowest. Ribbon cables were replaced, theta motor replaced. I also see a message pop up just after F-MOT1-26/156:MOVFI: MOTOR TIMEOUT / F-AXIS-182:C-AXIS NOT properly out when expected / 25v reads 3V. Now all these messages

  1 2 Next

motor timeout mydata fiducial searches for Companies, Equipment, Machines, Suppliers & Information

water-based, pH neutral cleaning agent

Easily dispense fine pitch components with ±25µm positioning accuracy.
PCB Handling Machine with CE

IPC Certification Training from the comfort of your home or office
Fluid Dispense Pump Integration

MSD Dry Cabinets
Electronic Solutions

High Speed Precision In-Line SPI System - Mirtec MS-11
BGA and SMD Rework Stations

MIRTEC - the Global Leader in PCB INSPECTION Technology.